NASLOVNA

U Brodsko-posavskoj županiji zabilježen još jedan slučaj zaraze koronavirusom

23.3.2020. 14:44 | Andrea Staklarević PREGLEDA: 314

Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrđeno je kako je zaražena još jedna osoba koronavirusom.

Još dvije osobe zaražene su u Osijeku, iako se Požeško-slavonska županija nalazi između Osijeka i Slavonskog Broda za sada u našoj županiji nema oboljelih od ove bolesti. Donesene su nove mjere o zabrani kretanja iz grada u grad, pa se tako nadamo kako se neće ni proširiti zaraza na našu županiju.

"Jutros je pristigao nalaz druge osobe koja je pozitivna na koronavirus, riječ je o osobi starije životne dobi koja je doputovala iz strane zemlje. Za sada je u tijeku obrada kontakata, epidemiološka služba je na terenu i obrađuju se kontakti koji će biti zbrinuti onako kako je propisano. Osoba je u bolnici, a o zdravstvenom stanju će kazati ravnatelj OB Dr. Josip Benčević. Krizni Stožer ministarstva zdravstva je uveo poseban oblik rada i za epidemiološke službe gdje su sada svi epidemiolozi u kontinuiranoj pripravnosti za vrijeme trajanja epidemije. Drugi nalazi koji su došli bili su negativni", rekao je ravnatelj HZJZ BPŽ Dr. Ante Cvitković


"U bolnici u Slavonskom Brodu hospitaliziran je još jedan pacijent u dobi od 60-70 godina života, koji zadnja 4 dana razvija blagu kliničku sliku ove bolesti. Svi su reagirali adekvatno, čovjek je bio u samoizolaciji i rekao bi da je i u ovom slučaju sustav pokazao kako dobro funkcionira.", rekao je ravnatelj Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu, Josip Samardžić.






Tagovi: koronavirus, zaraza, covid-19, slavonski brod, osijek