NASLOVNAVIJESTI

Telegram griješi, ukazanje je (moguća) istina o reketarenju gradskih vijećnika

4.10.2019. 17:26 | Ante Mandarić IZVOR: 034 portal PREGLEDA: 364

Ma ova tema je naprosto genijalna jer se po požeškim gradskim kuloarima već neko vrijeme priča da se gradski vijećnici (malo za reći) reketare ili blago rečeno prisiljavaju da svoje naknade iz gradskog vijeća ili nekih nadzornih odbora dijele okolo, ili nešto slično.

Mi tu temu nismo javno obznanili jer nismo od nikoga mogli dobiti službenu potvrdu priče stoga smo šutjeli, no sva sreća pa imamo Telegram i našeg počasnog građanina Dragu Hedla koji su otvorili ovu temu i za to im hvala.

No, ipak postoji nešto što Telegram ne zna, a mi smo možda načuli. Postoji, dakle, moguće objašnjenje zašto se to sve u ovom specifičnom slučaju dogodilo.Jedne vruće ljetne noći oko 2:44 sata ujutro, u tmini spavaće sobe gradskog vijećnika Dragana Borevca dogodilo se sljedeće:


Dragan se probudio sav uznojen i u desnom kutu sobe uoči jako svjetlo koje se polako kreće prema njemu, Dragan se ukoči od straha, a kroz glavu mu prođe milijun misli.


Svjetlo se zaustavi točno ispred njega i Dragan čuje blagi glas koji mu kaže: "Dragane, Dragane, ti ćeš od sutra žarko željeti dobrovoljno darivati svog bivšeg stranačkog kolegu (Igora Krizmanića) na mjesečnoj bazi s iznosom od 2000.00 kuna!"

Kako se svjetlo pojavilo, tako je i nestalo, a Dragan tog istog dana, u cik zore, otrči kod Kizija i dade mu 2000.00 kuna (ili koliko već) i reče mu: "Odsad ćeš od mene svaki mjesec dobivati 2000.00 kuna i to uopće nema veze s tim što ste ti i gradonačelnik Puljašić najbolji prijatelji ili što ja gradim kuću i imam malo dijete, ja tebi doista želim DOBROVOLJNO davati taj novac."

Da nas ne bi pogrešno shvatili, ovo je samo jedno od mogućih scenarija koji su se dogodili a zbog kojih su gradski vijećnici odjednom počeli svoje naknade dijeliti Krizmaniću. Nama nije poznato je li se ovo doista ovako dogodilo te koliko vijećnika ili članova gradskih nadzornih odbora je imalo ovakva ili slična ukazanja, ali uvjereni smo da ih je bilo dosta. Nekako smatramo da je ova teorija najbliža istini jer i sam Borevac je izjavio sljedeće: "Mislim da nisam dužan široj javnosti pojašnjavati što radim sa svojom naknadom”.

AUTOR: Ante Mandarić, 034 portal