NASLOVNA

Recept za pečenu piletinu koja se topi u ustima

16.1.2020. 09:57 | punkufer.dnevnik.hr IZVOR: punkufer.dnevnik.hr PREGLEDA: 287

Sporo pečena piletina slavne kuharice recept je na koji ćete se vrlo vjerojatno nakačiti čim ga prvi put isprobate. Ne samo zato što je toliko jednostavna za pripremu, nego i zbog toga što grije osjetila poput zagrljaja. Limun koji omekšava meso u kombinaciji s češnjakom koji otpušta prekrasne arome formula su slasti...

Da su jednostavna jela često i najukusnija potvrđuje recept slavne kuharice Nigelle Lawson za pile sa češnjakom i limunom. Bez kompliciranja, dovoljno je staviti sve u lim za pečenje, ubaciti limun i začine pa uživati u mirisima koji se šire iz pećnice. Rezultat je sočno i meko meso koje osvaja osvježavajućim okusom.

Sastojci za pile s limunom i češnjakom:


1 pile


1 glavica češnjaka

1 veliki limun

majčina dušica

3 žlice maslinovog ulja

150 ml bijelog vina

sol, papar

 (FOTO) 

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva Celzijusa. Pile razdvojite na komade, češnjak na neoguljene češnjeve. Limun razrežite na komade. Stavite sve sastojke u posudu pa ih nauljite.

2. Položite piletinu s kožom prema gore u lim, dodajte limun i čašnjak te natrganu majčinu dušicu. Prelijte vinom i pecite dva sata prekriveno folijom.

3. Skinite foliju i pecite na 30-45 minuta na 200 stupnjeva Celzijusa.

4. Poslužite uz prilog prema želji.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)





Tagovi: Recept, piletina, peceni krumpir, peceno pile