NASLOVNA

Profesori iz Pleternice šalju Plenkoviću jasnu poruku

27.11.2019. 15:55 | Andrea Staklarević IZVOR: 034portal.hr PREGLEDA: 1115

Nakon dugih pregovora Vlada je izrekla svoju konačnu ponudu, a štrajk u školama se nastavlja jer nisu ispunjeni uvjeti.“Ponudu nismo prihvatili, ali ćemo je nakon što je dobijemo u pisanom obliku uputiti na izjašnjavanje. Ponuda se sastoji od 3% dodatka od 1.1.2019., 1% dodatka od 01.06.2020. i zajedničkog rada na koeficijentima. Ukoliko ne bude Uredbe o koeficijentima do 1.12.2020. bit će dodatak još 1%. Štrajk se nastavlja, jer je to ista ponuda kao i na početku prosvjeda. S naznakom da će se razgovarati o Uredbi o koeficijentima!? Koeficijenti su samo povod“, rekao je Ranko Janković, županijski sindikalni povjerenik SHU PSŽ.


Ranko Janković nam nadodaje da je netko davno rekao da se promašaji u gospodarstvu osjećaju godinama, a promašaji u odgoju i obrazovanju osjećat ćemo i osjećamo desetljećima.
Članstvo bi se trebalo sutra ili u četvrtak izjasniti o ponudi. No veliki postotak odaziva uposlenika u štrajku te prosvjed u Zagrebu su dovoljno jak odgovor na pitanje prihvaćaju li učitelji ponudu Vlade RH!

Ukupan broj zaposlenih u OŠ fra Kaje Adžić u Pleternici je 126, a od 126 zaposlenih u štrajku je 115 zaposlenika. Profesori iz Pleternice poručuju da su zajedno jači i kako neće posustati u svom naumu.

(IZVOR: www.034portal.h


Tagovi: pleternica, profesori, štrajk, glasno ne, poruka plenkoviću