NASLOVNAVIJESTI
Priopćenje SDP-a PSŽ u vezi skandala Puljašić, Borevac, Krizmanić

FOTO: M.M.

Priopćenje SDP-a PSŽ u vezi skandala Puljašić, Borevac, Krizmanić

2.10.2019. 21:43 | SDP Požega IZVOR: 034 portal PREGLEDA: 318

Povodom objava u medijima prema kojima gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić mjesečno plaća članu HDZ- koji je izbačen iz stranke iznos od 3.600,00 kn, kako ovaj ne bi progovorio o mnogim stvarima, SDP Požeško-slavonske županije daje sljedeće priopćenje:

Grad Požega je ponovo Grad koji se povlači po medijima, ime Grada ponovo kod čitatelja raznih portala izaziva čuđenje, sablazan i podsmjeh. Razlog tome je, po tko zna koji puta, ponašanje naših gradskih otaca. Ovaj put je informacija o plaćanju 3.600,00 kn mjesečno za šutnju od strane Gradonačelnika Darka Puljašića potekla iz samog HDZ-a. I to s imenom i prezimenom jednog od izvora. Nije nikakva tajna da HDZ za svake izbore obilazi „svoje glasače“ i da im pri tome nosi darove ili novac. Svi to znamo, ali nitko od službenih tijela nije postavio pitanje odakle HDZ-u toliku novac.

Ovaj događaj, gdje su se određeni članovi HDZ-a javno pobunili protiv stranačkog crnog fonda kojim se kupuje šutnja pojedinih članova, ukazuje samo na to koliko je uzela maha u našem Gradu. Članovi koji su iznijeli takve informacije prekršili su omertu (zakon šutnje) koja vlada u HDZ-u vezano za stvaranje i korištenje crnog fonda, a i za sve druge koruptivne radnje kojima se pojedi članovi te skupine enormno bogate. Šutnja bivšeg člana, prema natpisima u medijima, očito se kupuje novcima građana. Neminovno je da među grupom koja na taj način stječe i dijeli novce, (netransparentno i bez jasnih kriterija), dolazi do otpora pojedinaca, koji se smatraju zakinuti u navedenoj diobi, te takve radnje zbog toga izlaze u javnost. Prema pravilima takvih grupa oni koji prekrše omertu bivaju kažnjeni, pa će biti interesantno vidjeti što će biti s članom koji je javno obznanio takve radnje.


SDP Požeško-slavonske županije izražava oštru osudu takvog ponašanja a optužbe koje su iznijete u medijima smatramo vrlo ozbiljnim, a to je da se novcima građana kupuje šutnja bivšeg člana koji ima spoznaje, o kako se navodi u medijima o „mnogim stvarima“ našeg Gradonačelnika, te zbog toga tražimo da nadležna tijela utvrde istinitost takvih navoda.


Nakon nebrojenih skandala koje nam je priuštila ova Gradska vlast građani ovoga Grada s pravom postavljaju pitanje Gradonačelniku : Quo vadis, Domine ? .

Taj pogrešan put kojim se vodi ovaj Grad očito će trajati do lokalnih izbora kada će građani moći izabrati vlast koja neće bahato vladati i dijeliti ljude, već vlast koja će upravljati gradom kao zajednicom ravnopravnih građana, na interes i prosperitet svih građana a ne samo određene interesne skupine.

Predsjednik ŽO SDP PSŽ

Mitar Obradović v.r.

IZVOR: 034portal.hr