NASLOVNAŽIVOT
Predsjednica RH Požežanina Željka Matajića odlikovala Redom Danice

FOTO: M.M.

Predsjednica RH Požežanina Željka Matajića odlikovala Redom Danice

30.10.2019. 16:24 | Andrea Staklarević IZVOR: 034portal PREGLEDA: 395

60-godišnji Požežanin Željko Matajić je svoju krv dobrovoljno donirao već 100 puta, te je zbog toga jučer na Pantovčaku odlikovan od strane predsjednice Republike Hrvatske Ordenom Reda Danice.„Nije lako doseći tu brojku s obzirom na to da krv možete darivati do četiri puta godišnje. Krv sam počeo darivati u svojoj dvadeset i nekoj godini i jednostavno mi je do sada prešlo u naviku. Stoto darivanje krvi sam postigao 2017. godine, a do sada sam donirao krv 110 puta i to je trajalo najmanje 30 godina da bih postigao tu brojku. Naravno, tu je bilo i nekakvih prekida zbog kojih sam bio spriječen darivati krv, kao npr. operacija“, rekao nam je Željko.

Velika podrška mu je njegova obitelj, a svojim dobrim djelima potaknuo je i svoju suprugu Gordanu, koja je također prije 2 mjeseca po prvi puta darivala svoju krv. Svojom humanošću je animirao desetak svojih prijatelja da također daruju krv.

Iz Požeško – slavonske županije postoje još tri čovjeka koji su također donirali krv 100 puta, ali se nisu pojavili na Pantovčaku. Željko kaže kako bi mu bilo žao da nije otišao na odlikovanje i da nije doživio tu cijelu svečanost.

(IZVOR: www.034portal.hr)


Tagovi: Red Danice, Željko Matajić, darivanje krvi