NASLOVNA

POŽEŠKA POLICIJA ZABILJEŽILA 19 KRŠENJA MJERA SAMOIZOLACIJE: Nadzire se provođenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta

24.3.2020. 13:52 | Andrea Staklarević PREGLEDA: 409

Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka pa će policijski službenici nadzirati prilazne pravce gradova i mjesta. Ova odluka se provodi na području cijele Požeško-slavonske županije, a građane se moli da se drže svih propisanih mjera.


Policija na punktu u Brestovcu

Danas smo posjetili policijski punkt koji se nalazi u Brestovcu i možemo Vam reći kako snijeg nije i neće spriječiti policiju da provodi nadzor donesene Odluke.


"Od jučer je na snagu stupila Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, a sukladno odluci ovisno o ovlastima građani moraju nabaviti propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta odnosno stalnog boravišta od nadležnih tijela. Policijski službenici kontroliraju putnike te provjeravaju imaju li kod sebe propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta i stalnog boravišta. Punktovi su postavljeni u suradnji s susjednim Policijskim upravama kako bi bilo pokriveno cijelo područje, a isto tako policijski službenici provode i nadzor Odluke na području cijele policijske uprave, također policijski službenici kontinuirano provode kontrolu osoba koje se nalaze u samoizolaciji. Na području naše PU do sada smo zabilježili 71 dojavu, a od toga smo utvrdili 19 kršenja mjera samoizolacije.", rekla je glasnogovornica PU požeško slavonske, Nikolina Janković.


Kako doznajemo od policijskih službenika svi do sada zaustavljeni su imali pravovaljane propusnice. Ovim putem pozivamo sve građane da ne zlouporabljuju dobivene propusnice te da se drže uputa Stožera civilne zaštite i tako sačuvaju sebe i druge.

Tagovi: policija, kršenje, koronavirus, zabrana, odluka, odlazak s mjesta prebivališta, propusnica,