NASLOVNA
Policija za ʺmisterioznuʺ prometnu koja se dogodila ljetos u B. Drenovcu sumnjiči 19-godišnjeg mladića

FOTO: Google

RASPLET DOGAĐAJA

Policija za ʺmisterioznuʺ prometnu koja se dogodila ljetos u B. Drenovcu sumnjiči 19-godišnjeg mladića

13.12.2018. 10:14 | Ante Mandarić PREGLEDA: 876

O jednoj prometnoj nesreći koja se dogodila ljetos u B. Drenovcu pisalo se u nacionalnim medijima, aludirajući na to da policija zataškava informacije o okolnostima prometne zato što je u njoj sudjelovao rođak jednog lokalnog HDZ-ovog moćnika.

U tadašnjem policijskom izvješću stoji sljedeće: "U četvrtak, 16. kolovoza 2018. godine, oko 3.10 sati, u mjestu Brodski Drenovac, došlo do slijetanja osobnog automobila marke ‘Volkswagen’, požeških registarskih oznaka. Tom prilikom lakše je ozlijeđen 20-godišnjak (1,17 promila), dok je 20-godišnjakinja (1,33 promila) teško ozlijeđena. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prometne nesreće”.

Tada se nagađalo tko je upravljao vozilom, neki su govorili da se doista radi o mladiću, a neki pak da je vozačica bila djevojka. Oni su oboje tvrdili da su u prometnoj nesreći sudjelovali kao suvozači. Bilo kako bilo, oboje su bili pod utjecajem alkohola, a djevojka je iz te prometne izvukla deblji kraj jer je bila teško ozlijeđena te je 13 dana provela u bolnici.


Nakon gotovo četiri mjeseca od ovog događaja, policija je naš upit odgovorila kako je nakon obavljenog očevida prometne nesreće i kasnijih izjava sudionika, postalo sporno tko je upravljao vozilom u trenutku prometne nesreće, a nije bilo neposrednih svjedoka, te su provodili kriminalističko istraživanje za ovu prometnu nesreću.


"U vezi s rezultatima provedenog kriminalističkog istraživanja dostavljeno je Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi, te je nastavljeno daljnje poduzimanje policijskih izvida i mjera kao i radnji iz nadležnosti državnog odvjetnika.

Temeljem rezultata navedenih postupaka utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je osobnim automobilom u trenutku prometne nesreće upravljao 19-godišnji muškarac s područja Pleternice, protiv kojeg Općinsko državno odvjetništvo u Požegi provodi istraživanje radi utvrđivanja njegove kaznene odgovornosti", stoji u službenom odgovoru PU požeško slavonske.

Dakle, policija ima opravdane sumnje da je vozač koji je pijan skrivio ovu prometnu nesreću doista bio 19-godišnji mladić s područja Pleternice, no radi li se rođaku lokalnih HDZ-ovih moćnika, još nije službeno potvrđeno. Sudeći po svim okolnostima, onim službenima i izjavama nekih očevidaca, izgleda da je vozač bio "netko bitan" zato što se na mjestu prometne nesreće naljutio i vikao na gospodina, koji mu je pokušao pomoći, jer je zvao Hitnu pomoć.

Tagovi: prometna, nesreća, misterija, Brodski Drenovac, policija, zataškavanje, službeno izvješće