NASLOVNAVIJESTI

Policija kreće u nadziranje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka

24.3.2020. 08:35 | pozesko-slavonska-policija.gov.hr IZVOR: pozesko-slavonska-policija.gov.hr PREGLEDA: 194

Policijski službenici na prilaznim pravcima gradova i mjesta nadzirat će provođenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka  

Policijski službenici od ponoći na području cijele PUpožeško-slavonske započinju nadzirati provedbu  Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka koju je Stožer civilne zaštite RH donio u cilju smanjenja mogućnosti širenja zaraze koronavirusom. Obveza je građana da se mjere dosljedno pridržavaju.

Kako bi se spriječilo širenje zaraze, dnevne migracije moraju se svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje Odluke, radi čega je odgovornost na građanima da poštuju zabranu, te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz valjanu propusnicu izdanu sukladno Odluci, ovjerenu i potpisanu od strane odgovorne osobe u pravnoj osobi ili izabranog liječnika obiteljske medicine ili nadležnog stožera civilne zaštite.


Policijski službenici na prilaznim pravcima gradova i mjesta nadzirat će provođenje Odluke radi čega postoji mogućnost stvaranja gužvi. Prednost prolaza imat će vozila hitnih službi.  U interesu je svih da prate upute i zapovijedi policijskih službenika na terenu, te prilikom kontrole pripreme propusnicu i osobni dokument koji će dati na uvid policijskim službenicima.


(IZVOR: www.pozesko-slavonska-policija.gov.hr)

Tagovi: policija, nadzor, odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, prebivalište, kuća, ostani doma, koronavirus

Podržavate li članstvo Hrvatske u Europskoj uniji?

1. Da

2. NARAVNO

3. NE

4. SVEJEDNO MI JE

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate