NASLOVNA

Planinarski izlet HPD Gojzerica na Dilj goru

15.10.2018. 10:28 | V.T. PREGLEDA: 895

U nedjelju 14. listopada 2018. godine HPD gojzerica iz Požege organizirala je planinarski izlet na planinarsku kuću Viljevo iznad Brodskog Drenovca, poznatu turističku i planinarsku destinaciju. Ispred SuperKonzuma u Požegi okupilo se 20-tak planinara, te autoposadama krenulo prema crkvi Sv. Dmitra (najstarija crkva u našoj županiji) u Brodskom Drenovcu.  Prvo sU obišli crkvu, a onda je krenula planinarska avantura na Dilj goru. Ekipa planinara prošla je pokraj ostataka kuće Andrije Štampara, poznatog hrvatskog i svjetskog liječnika i dobrotvora, koji je rođen ovdje u Brodskom Drenovcu. Postao je poznat i cijenjen u cijelom svijetu zbog svojih zasluga na području zdravstva. 


 


Ekipa je nastavila obroncima Dilj gore prema Kasonjskom vrhu i dalje prema PK Viljevo, gdje se odvijala vježba za 100-tinjak djece u organizaciji prijateljskog nam društva HPD Zanatlija iz Osijeka. Gojzerice su dočekane pečenom janjetinom, domaćim mladim vinom i ljubaznošću domaćina Zdravka Ećimovića Lojze, te njegovih prijatelja i rođaka. 

 Predsjednik društva Višeslav Turković kaže: 'Uživali smo u hodanju neka 3 sata, a onda smo se odmorili uz mlado vino i pečenu janjetinu. Dan je bio prekrasan, uživali smo u svakom trenutku. Može li biti bolje!? Poslije svega vraćamo se sretni i zadovoljni kući u Požegu. Ovdje je uvijek lijepo, domaćini su ljubazni i svakako vraćamo natrag prvom prilikom.'

 (HPD Gojzerica Požega)

Tagovi: planinari, dilj gora, hpd gojzerica, požega