NASLOVNA

Petero kandidata danas predaje potpise za predsjedničku kandidaturu

3.12.2019. 11:27 | Index.hr IZVOR: Index.hr PREGLEDA: 324

Za danas se DIP-u najavilo najviše kandidata za predaju potpisa.

Jučer je objavljeno kako će šest predsjedničkih kandidata predati potpise za kandidaturu na predsjedničkim izborima, ali je taj broj u međuvremenu pao na pet jer je Vlaho Orepić odustao od kandidature.

Danas potpise predaje pet kandidata


U hrvatskom saboru svoje potpise danas predaje pet kandidata. Prvi dolazi Miroslav Škoro u 10 sati.


U 12 sati se najavila trenutna predsjednica, Kolinda Grabar-Kitarović. Potom, u 16 sati, potpise predaje Dario Juričan poznat i kao Milan Bandić.

Katarina Peović predaje potpise u 18 sati, dok se Ivan Pernar odlučio za kasni noćni termin od 22 sata, samo dva sata prije isteka roka za predaju potpisa. 

Vlaho Orepić trebao je potpise predati u 20 sati, ali je od kandidature u međuvremenu odustao. Vlaho Orepić je danas trebao predati svojih minimalnih 10.000 potpisa potrebnih za kandidaturu. Jučer popodne je objavio kako odustaje od kandidature jer nije skupio dovoljan broj potpisa. Orepić je na svojem Facebooku zahvalio građanima na prikupljena 8054 potpisa, piše Index.hr.

Svoje kandidature s najmanje 10 tisuća potpisa DIP-u je predalo pet kandidata: SDP-ov Zoran Milanović, nezavisni Mislav Kolakušić, kandidat Hrvatske stranke svih kajkavaca, čakavaca i štokavaca Nedjeljko Babić, HSLS-ov Dejan Kovač te čelnik stranke Desno Anto Đapić.

Želju za odlazak na Pantovčak iskazali su i Ante Simonić, nekadašnji HSS-ov potpredsjednik Račanove vlade, i Dalija Orešković, bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, te Ava Karabatić, bivša manekenka i model. 

Oni imaju do ponoći da prikupe i predaju svojih 10.000 glasova kako bi se kandidirali. Nakon toga DIP kreće s provjerom potpisa, a u roku od 48 sati moraju objaviti listu predsjedničkih kandidata nakon čega i počinje službena kampanja, piše Index.hr

(IZVOR: www.index.hr)

Tagovi: kandidatura, potpisi, kandidati, predsjednik