NASLOVNA
PAZITE ŠTO PIŠETE PO FEJSU: 18-godišnjak zaradio optužni prijedlog, a žena zbog komentara visoku kaznu

FOTO: index.hr

PAZITE ŠTO PIŠETE PO FEJSU: 18-godišnjak zaradio optužni prijedlog, a žena zbog komentara visoku kaznu

28.11.2019. 20:09 | 034portal.hr IZVOR: emedjimurje.rtl.hr PREGLEDA: 460

Omalovažavao policijske službenike u Pakracu

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom s područja Pakraca koji je dana 22. listopada 2019. godine na društvenoj mreži omalovažavao policijske službenike. Protiv 18-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 17. (omalovažavanje ili vrijeđanje policijskih službenika) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira-obavijestili su iz PU požeško slavonske.

A da pisanje svakakvih komentara po društvenim mrežama nije šala, dokazuje i slučaj iz Čakovca koji je jučer dobio svoj nastavak.


Naime, općinski sud u Čakovcu jučer je javno objavio sadržaj nepravomoćne presude donijete još u ožujku tekuće godine kojom se V.A. (45) iz Čakovca proglašava krivom zbog teškog sramoćenja bivšeg supruga, piše E-međimurje.


Kako piše u presudi, V.A. je početkom ožujka 2018. godine na Facebook stranici 'Čakovčanke i Čakovčanci' objavila javnu poruku sljedećeg sadržaja: 'kako od 24god poduzetništva pa do socijalnog slučaja dok ti muž pokupi sve zajednički stvoreno, u zajedničkoj firmi da otkaz, dok si kupi auto za 100 tisuća eura, pa ti maše i ismijava te, a ti imaš za preživljavanje i još te tjera iz stana na ulicu, a i djeca te ostave jer mi ne možeš ništa pružat. Uz niz kaznenih djela on uživa na slobodi pa se pitam što je sa zakonodavstvom.. jesmo li stvarno divlji zapad, male sitne potkupljive duše? Obraćala sam se mnogim utjecajnim ljudima al ebiga ,oni već imaju ogradu pa nemaju sa mnom o čemu pričat, a prije mi se ulizivali

Ni grad ni županija ne žele se mješat u to, a usko su vezani, a naročito župan i odvj. ured Vugrin…'

Istog je dana na istoj Facebook stranici objavila i 'Da Kiga i nisam joj uspjela odgovorit da je imao i drugu ženu i sina s njom'.

Zbog tih je objava njezin bivši muž podigao privatnu tužbu.

Bivši muž pred sudom je istaknuo kako je V.A. ponudio mjesečnu rentu od 4000 kuna do mirovine, stan u vrijednosti 60.000 eura i BMW, no ona je to odbila. Dodao je da i nitko iz Grada Čakovca ili Međimurske županije nema nikakve veze s njihovim odnosima. Za odvjetnički ured Vugrin naveo je kako su oni njegovi opunomoćenici u sudskim postupcima protiv bivše žene.

Istaknuo je kako ju ni na koji način nije ismijavao, niti ju pokušao izbaciti iz stana u kojem živi.

Sud je navode tužitelja okarakterizirao vjerodostojnima jer ih je iznosio 'okolnosno, logično i uvjerljivo, te je argumentirano opovrgnuo sve navode optuženice iz inkriminiranih facebook tekstova'.

Za dva kaznena djela teškog sramoćenja sud je V.A. kaznio s 10.370 kuna kazne, a mora platiti i 5.562,50 kuna sudskih troškova. Stranke u sporu na presudu se mogu žaliti u razdoblju od 15 dana.

izvor: www.e-medjimurje.hr

 

Tagovi: kazna, fejs, komentari, pisanje, policija, omalovažavanje