Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home2/pleterp/public_html/index.php on line 1969
Ova kombinacija pomaže ublažiti simptome COVID-19
NASLOVNAVIJESTI
Ova kombinacija pomaže ublažiti simptome COVID-19

FOTO: Getty Images

Ova kombinacija pomaže ublažiti simptome COVID-19

2.12.2020. 17:46 | zivim.gloria.hr IZVOR: zivim.gloria.hr PREGLEDA: 325

Mogu se koristiti sami ili u kombinaciji s drugim lijekovima kojima se liječi covid-19.

Tim znanstvenika s instituta na raznim stranama svijeta, od Pakistana i Čilea do Kanade i SAD-a, nedavno je proveo istraživanje s ciljem ispitivanja učinka kombinacije meda i crnog kima u liječenju oboljelih od covida-19, s obzirom na to da su dosad dokazana njihova antimikrobna, antivirusna, protuupalna i imunomodulatorna svojstva.

Prirodna terapija Provedena je randomizirana kontrolirana studija na oboljelima s različitim stupnjevima težine bolesti, a pacijenti su dnevno primali ili 1 gram meda po kilogramu tjelesne mase i 80 grama crnog kima po kilogramu tjelesne mase ili placebo tijekom 13 dana.


Rezultati su pokazali da je ta kombinacija pomogla u ublažavanju simptoma, čišćenju virusa iz tijela i smanjenju smrtnosti kod oboljelih s umjerenim ili teškim oblikom bolesti.


Autori studije smatraju da se med i crni kim mogu koristiti kao sigurna i učinkovita prirodna terapija kod oboljelih od covida-19 jer omogućuju brži oporavak i povećavaju izglede za preživljenje. Uz to, mogu se koristiti sami ili u kombinaciji s drugim lijekovima kojima se liječi covid-19.

Izvor:www.jutarnji.hr

Tagovi: koronavirus, lijek, med, crni kim