NASLOVNAVIJESTI
Jučer počelo suđenje dožupanu Vedranu Neferoviću zbog premlaćivanje novinara

FOTO: 034 portal

Jučer počelo suđenje dožupanu Vedranu Neferoviću zbog premlaćivanje novinara

1.10.2019. 09:12 | Ante Mandarić IZVOR: 034 portal PREGLEDA: 389

Nakon više od dvije godine od nemilog događaja u Gradskoj kući u Požegi, bivšem gradonačelniku Požege (sadašnjem dožupanu PSŽ) Vedranu Neferoviću jučer je u Sl. Brodu počelo suđenje za premlaćivanje novinara 034portala Mladena Mirkovića.

Podsjetimo, događaj se zbio 12. svibnja 2017. godine u Gradskoj kući, u uredu gradonačelnika, tijekom zakazane tiskovne konferencije na koju je Mirković došao ispred 034portala. Do incidenta je došlo kad je Neferović Mirkovića pozvao u ured i pitao ga za tekst koji je tog dana objavljen na 034portalu nakon čega mu je udario glavom od zid, gurao ga niz stepenice iz Gradske kuće šutajući ga, a sve je bilo popraćeno psovkama i prijetnjama ubojstvom novinaru i cijeloj redakciji 034portala.
Suđenje je trebalo biti u Požegi pred predsjedavajućim sucem Damirom Ronkom, no Neferović se na to žalio stoga mu se sudi u Slavonskom Brodu. Do ovog je suđenja bilo nekoliko neuspjelih pokušaja jer se Neferović već par puta ispričao zbog nemogućnosti prisustvovanja na ročištima.


Jučer su se na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu pojavili i dožupan Vedran Neferović sa svojim odvjetnicima i novinar Mladen Mirković također u pratnji odvjetnika te svjedoci i svjedokinje.

Kao prvi svjedok ispitan je oštećenik Mladen Mirković. Odgovarao je na pitanja i suda i tužitelja i obrane.

N1 prenosi kako je ispričao da ga je prije press konferencije koju je čekao, tada gradonačelnik Neferović pozvao u ured i pitao ga tko je pisao članak pod nazivom "Osniva li Neferović nogometno središte Požega" s nadnaslovom "uhljebljivanje".

Mirković nije znao, kaže, o čemu govori pa mu je Neferović pokazao članak koji nije pisao on nego je preuzet od drugog portala i kojeg je pregledao njegov urednik i rekao mu da ga objavi. Mirković je sudu ispričao da ga je Neferović prvo pitao hoće li da mu opali šamarčinu na što mu je odgovorio da nema potrebe, piše N1."Onda mi je počeo psovati majku i Boga. Uhvatio me za prsa i rekao ubit ću te, ubit ću vas. Onda me okrenuo, gurao i zabio u zid. Držao me, psovao, udario me desnom nogom u moju lijevu nogu, tri, četiri puta. Izgurao iz prostorije", opisao je Mirković prilikom svjedočenja.

Vještak Marcel Marciklić utvrdio je da je došlo do nasrtaja na Mirkovića koji se javio na pregled na Hitni prijem bolnice u Požegi pa kasnije specijalistima. Vještak je potvrdio da ozljede odgovaraju načinu na koji je iskazao oštećenik, piše N1.

"I što se tiče povrede noge i glave može se zaključiti da je nastala tupo tvrdim predmetom ili nogom, a ozljeda na glavi je mogla nastati udarcem o tupu podlogu ili predmetom. Sa sigurnošću se može utvrditi jedan udarac u glavu i u lijevu natkoljenicu, ali ne i da ih je bilo i više", rekao je vještak.

Među svjedocima još su bili novinari Slavenko Čuljak i Vesna Milković, vozač Darko Rodić te medicinske sestre.

AUTOR: Ante Mandarić, 034 portal