NASLOVNA

Divlji deponij kod Novoselaca: ʺSmrad je odvratan, ne znamo kome se obratiti!ʺ

23.2.2019. 10:09 | A.M. PREGLEDA: 272

U nekoliko smo navrata od naših čitatelja primali fotke ovog divljeg deponija na zemljištu između mjesta Novoselci i Blacko, misllii smo da će se nadležne ustanove pobrinuti da isti i odvezu, no vidimo kako se s vremenom gomila smeća samo povećava, stoga objavljujemo apel mještana oba mjesta.

"Ovdje je donedavno bio čist prostor, obična zemlja pored nekada čiste rijeke Orljave. Pretvorilo se u odlagalište otpada. Tužno i ružno je jer svi znamo da su ovo napravili ljudi! Vjerujemo čak i naši ljudi, mještani. Stvarno sumnjam da netko iz daljih mjesta dolazi ovdje istovarati svoje smeće," kaže nam jedna čitateljica."Jedno jutro tu su bile dvije vreće, a taj isti dan kad sam se vraćao s posla, bilo ih je pet. I tako se smeće gomilalo svakim danom i pogledajte do čega je došlo. Smrad je odvratan, dobro pa nije bliže selu, ne bismo mogli živjeti zbog njega. Ako bih ja sam to natovario na prikolicu, gdje da ga odvezem, gdje da ga ostavim, kome?! Da se razumijemo, ja bih to napravio, ali ne znam kud onda s tim! Ovo je sramota, pa živimo u 21. stoljeću, a mi smeće bacamo u prirodu", govori mještanin Novoselaca koji želi ostati anoniman.Ima tu svega od biološkog otpada, uginulih životinja, dijelova za automobil, poljoptrivrednih dijelova, pokućstva, namještaja, odjeće i obuće, građevinskog materijala i tako dalje, ma što god možete zamisliti, ovdje je bačeno u prirodu.

Ovim putem apeliramo na sve čitatelje koji možda rade ovo ili nešto slično ili možda poznaju ljude koji smatraju da je ovakav način odlaganja smeća dopustiv, neka se okrenu oko sebe i dobro pogledaju u kakvoj, još uvijek, divnoj i netaknutoj prirodi živimo. Neka udahnu ovaj svjež zrak i razmisle o tome što čine sebi, nama i svojoj djeci, neka pomisle na budućnost jer "ČOVJEK PRIPADA PRIRODI, A NE PRIRODA ČOVJEKU".


Tagovi: novoselci, blacko, deponij, otpad, smeće, ilegalno